KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 iyi kek yapmanın sırrı

Aşağa gitmek 
+4
eren
yagmur54
tebessüm
hicran-k
8 posters
YazarMesaj
hicran-k
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
hicran-k



başarı
başarı:
iyi kek yapmanın sırrı Imgleft2/2iyi kek yapmanın sırrı Emptybarbleue  (2/2)

iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyÇarş. Ara. 23 2009, 18:36

[url=http://resimlimutfak.typepad.com/photos/uncategorized/2008/04/19/keknisan.jpg][img]http://resimlimutfak.typepad.com/mutfakcim/images/2008/04/19/keknisan.jpg[/img][/url]

Şimdi gelelim A'dan Z'ye kek sırlarına;
[list]
[*]Her zaman ilk önce şeker ile yumurtanın tek yöne doğru çırpılması gerekiyor.
[*]Unu ekledikten sonra karıştırırken tahta kaşık kullanın.(bunun tam kesinliğinden emin olamadım, bir kez tahta kaşık kullanınca güzel kabardı, bir sefer unu ekledikten sonra çırptım yine güzel kabardı)
[*]Kabınızın çok girintisi çıkıntısı varsa, bir fırça yardımı ile yağı sürün.
[*]Margarin ile kabınızı yağlarsanız, kabınıza bir de un serpiştirin.
[*]Sıvı yağ ile kabınızı yağlarsanız un serpmenize gerek kalmaz.
[*]Kabınızın tabanı düz ise( kelepçeli kalıp gibi) dibine yuvarlak kesilmiş bir yağlı kağıt koyabilirsiniz, çıkartmanız %100 daha kolay olacaktır.
[*]Kek kabınızın her zaman 2/3lik kısmını doldurun. 1/3lük kısmını kabarma payı olarak boş bırakın.
[*]Kek kalıbınızın dibine şeker serperseniz kekinizin üstünde karamel kristalleri olur, çocuklar seviyor bunu.
[*]Keki her zaman önceden ısıtılmış fırında pişirin.
[*]Kekiniz tahminizden fazla kabarıyorsa ilk on dakikasında üzerine mutlaka bir çizik atın, böylece kaptan dışarı taşmak yerine yukarı doğru kabarmaya devam eder.
[*]Pişen keki sıcakken kalıptan çıkarmaya uğraşmayın, iyice soğumasını bekleyin.
[*]Bir bıçağın keskin olmayan tarafı ile kekin kaba yapışmış kenarı varsa onu ayrın.
[*]Ve yavaşca kalıbı ters çevirerek keki çıkartın.
[/list]Afiyet Olsun.

alinti
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
iyi kek yapmanın sırrı Imgleft2/2iyi kek yapmanın sırrı Emptybarbleue  (2/2)

iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: Geri: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyÇarş. Ara. 23 2009, 22:24

tşkler bu güzel bilgiler için...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yagmur54
zirvedeki mod
zirvedeki mod
yagmur54



başarı
başarı:
iyi kek yapmanın sırrı Imgleft2/2iyi kek yapmanın sırrı Emptybarbleue  (2/2)

iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: Geri: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyPerş. Şub. 04 2010, 12:23

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
eren
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
eren



iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: Geri: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyCuma Şub. 05 2010, 01:45

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
antepli
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
antepli



başarı
başarı:
iyi kek yapmanın sırrı Imgleft2/2iyi kek yapmanın sırrı Emptybarbleue  (2/2)

iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: Geri: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyCuma Şub. 05 2010, 01:51

süpersin abla......bilgiler için teşekkürler......
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
hypnose87
CO ADMIN
CO ADMIN
hypnose87



iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: Geri: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyCuma Şub. 05 2010, 04:57

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: Geri: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyCuma Şub. 05 2010, 11:27

benim de keki çok ii yaptığımı söylerler ben hiç bir zaman önceden ısıtılmış fırına kekimi koymam çırparım soğuk fırında 170 yada 175 derceye atarım.
ve keki iyice çırptıktan sonra kabartma tozumu ekliyorum süperrrr kabarıyor .. Very Happy
teşekkürler ablacım...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
HÜZÜN*
yeni üye
yeni üye
HÜZÜN*



iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: Geri: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyÇarş. Ocak 12 2011, 03:58

çok tskler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
nazlıcan
usta üye
usta üye
nazlıcan



başarı
başarı:
iyi kek yapmanın sırrı Imgleft2/2iyi kek yapmanın sırrı Emptybarbleue  (2/2)

iyi kek yapmanın sırrı Empty
MesajKonu: Geri: iyi kek yapmanın sırrı   iyi kek yapmanın sırrı EmptyÇarş. Ocak 12 2011, 14:37


elinize sağlık canlar...

eh gelince inş. kekinden yerim Sevgicim Smile)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
iyi kek yapmanın sırrı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kahvaltı yapmanın önemi
» Sir ağda yapmanın incelikleri!
» Doğru makyaj yapmanın önemi
» LEZZETLİ MAKARNA YAPMANIN PÜF NOKTALARI
» ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: