KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI Empty
MesajKonu: ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI   ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI EmptyPtsi Kas. 30 2009, 05:57

Ankara Çubuk`ta 40 yıldır turşuculuk yapan İbrahim Bey, bu işin püf noktalarını şöyle sıralıyor: `Turşunun püf noktası tuzdur. 12 kiloluk malzemeye 550 gram tuz konuluyor. Sarımsak, sirke ve limon tuzu turşunun olmazsa olmazı. Öte yandan turşu kurarken içine 20 kadar karabiber tohumu koymak, turşunun güzel kokmasını sağlar. Defne yaprağı da turşuya güzel bir lezzet verir. Salatalık turşusu yaparken salatalıkları çatalla iğnelemeli, biberin ucu kırılmalı, fasulyenin uçları kırılmalı, domatese bıçak vurulmalı. Böyle yapılırsa, sebzelerin içine turşu suyu girer ve sebzeler diri olur. Turşunun yumuşağı makbul değildir.`

[b][url=http://img03.blogcu.com/images/c/u/b/cubuktursusu/_ubuktur_ufestivali2009_1254491037.jpg][/url][url=http://img03.blogcu.com/images/c/u/b/cubuktursusu/tur__ufestivali2009_1255779482.jpg][img]http://img03.blogcu.com/images/c/u/b/cubuktursusu/tur__ufestivali2009_1255779482.jpg[/img][/url]
[url=http://img03.blogcu.com/images/c/u/b/cubuktursusu/_ubuktur_ufestivali2009_1254491037.jpg][/url]
Turşu Kaç günde olur? [/b]

İbrahim Bey, turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediyor: `Güneş alırsa gaz yapar ve içindeki sebzeler daha çabuk sararır. Bir gün güneş altında tuttuktan sonra güneş almayan bir yerde 15 gün bekletilmeli ve sonra kapağı açılmalı.

[b]İyi turşu limonla mı, sirkeyle mi yapılır? [/b]

Neşeli Günler filmini pek çok kişi hatırlar... Adile Naşit ve Münir Özkul`un turşucu karı-kocayı canlandırdığı filmde biri iyi turşunun limonla, diğeri ise sirkeyle yapıldığını söylüyordu. Bakmayın siz filmde karı-kocanın ayrıldığına... İbrahim Bey `Bu filmde olur ancak` diyor. Çünkü bir turşunun içinde limonun da sirkenin de olması gerektiğini söylüyor. `İkisi de olmalı, çünkü turşuyu diri tutar` diyor.

[b]Hangi sebzelerin turşusu yapılır? [/b]

Salatalık, domates, biber, fasulye, kelek, pancar, erik, lahana, havuç, taze kabak...

[b]Tatlı meyvelerin turşusu olur mu? [/b]

Tatlı meyvelerin yanı sıra muzun, yumurtanın turşusu bile yapılıyor. İbrahim Bey `Bir tek armudun turşusu olur. Diğer meyvelerden yapılan turşular turşu değildir` diyor.

İyi turşu nasıl yapılır öğrendik, şimdi de iyi
Turşu nerden alınır, bu güzel turşular nerden temin edilir öğrenelim?

Cevap çok basit. Ankara'nın yanıbaşındaki şirin ilçesi Çubuk'a sizleri bekliyoruz. Çubuk'ta onlarca turşuculuk yapan firma var. Çoğu marka olma yolunda... Çubuk 'ta turşuculuk özellikle adına düzenlenen Uluslararası festivallerden sonra büyük bir gelişme gösterdi . Şimdi Çubuklu turşucular Türkiye'nin her yerinden gelen Turşu Sipariş lerine yetişmeye çalışıyorlar. Toptan ve parekende turşu satışı yapılabiliyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI Empty
MesajKonu: Geri: ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI   ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI EmptyPerş. Nis. 29 2010, 04:19

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» LEZZETLİ MAKARNA YAPMANIN PÜF NOKTALARI
» Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli
» rüyada turşu görmek
» iyi kek yapmanın sırrı
» TURŞU SUYU NASIL HAZIRLANIR

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: