KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 hindi dolması

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
hicran-k
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
hicran-k



başarı
başarı:
hindi dolması Imgleft2/2hindi dolması Emptybarbleue  (2/2)

hindi dolması Empty
MesajKonu: hindi dolması   hindi dolması EmptyPaz Ocak 03 2010, 07:15

Yeni yılı sevdiklerinizle birlikte kendi evinizde karşılamayı düşünüyorsanız, akşam yemeği için hindi dolması hazırlayabilirsiniz.

[img(200,200)]http://estb.msn.com/i/AB/1A1AEA849234D7F6A2FBA2F603745.jpg[/img]



Hindi Dolması



[b]Malzemeler,[/b]
1 adet Hindi
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
[b]İç Pilavı için,[/b]
1 kilo pilavlık bulgur
Yarım kilo mantar
2 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet küp şeker
1,5 litre kaynamış hindi suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, tarçın
[b]Hazırlanışı,[/b]
Hindiyi iyice temizleyip bol suyla yıkayın.
Soğan ve havucun kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.
Tencereye; hindi, soğan, havuç, tuz ve karabiberi alın.
Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Hindi etleri yumuşadıktan sonra ocaktan indirin.
Hindiyi tencerenin içinden alıp düz bir tepsiye yerleştirin.
Fırında her iki tarafını da çevirerek pişirin.
Pilavda kullanmak için hindinin kaynama suyundan 1,5 litre ayırın.
Limon suyu ve toz şekeri karıştırıp hindinin üzerine sürün.
İç pilavını hazırlamak için bulguru bol suyla yıkayın.
Yumuşaması için sıcak suda 15 dakika bekletin.
Mantarları bol suyla yıkayıp fazla suyunun süzülmesi için bekletin.
Kuş üzümlerini 5 dakika sıcak suda bekletip süzün.
Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Pilav tenceresine margarini alıp eritin.
Yağ kızdıktan sonra soğan ve dolmalık fıstıkları ilave edin.
Rengi değişene kadar orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin.
Sıcak suda beklemiş bulgurun suyunu süzüp tencereye alın.
10 dakika karıştırarak kavurun.
Pilav tenceresine mantar, kuş üzümü, küp şeker, tuz, karabiber, tarçın ve 1,5 litre hindi suyunu alın.
Orta dereceli ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı ocaktan indirip demlenmesi için bekletin.
Kızarmış hindinin içini hazırladığınız pilav doldurun.
Sıcakken dilimleyin.
Yeşillik ve pilavla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
hindi dolması Imgleft2/2hindi dolması Emptybarbleue  (2/2)

hindi dolması Empty
MesajKonu: Geri: hindi dolması   hindi dolması EmptyPaz Ocak 03 2010, 07:20

offf çok güzel görünüyo tşkler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
hindi dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hindi Köfte
» Alaturka Hindi Biftek Izgara
» ballı fındık krokanlı krep ve cevizli hindi
» patlıcan dolması
» domates dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: tavuk ve balık cesıtleri-
Buraya geçin: