KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Keşkek Kebabı netten...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
Keşkek Kebabı netten... Imgleft2/2Keşkek Kebabı netten... Emptybarbleue  (2/2)

Keşkek Kebabı netten... Empty
MesajKonu: Keşkek Kebabı netten...   Keşkek Kebabı netten... EmptyCuma Şub. 26 2010, 03:45

[img]http://www.thy.com/images/skylife/10-2005/47/7_47tarif2.jpg[/img]
[b][font:0efb=Comic Sans MS][size=12]Keşkek Kebabı[/size]
Malzemesi:
1 kg aşurelik buğday
1 adet kuzu gerdan
4 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan
250 g tereyağı
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı karabiber
Su

Hazırlanışı:
Buğdayları ayıklayın ve akşamdan soğuk su ile ıslatın. Sabaha kadar bekletin. Buğdayları iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerine beş parmak geçecek kadar su koyun. Kuzu gerdanı temizleyin ve buğdayla beraber 1.5 saat kısık ateşte pişirin. Etler pişince çıkartın[img]http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif[/img] kemiklerinden tel tel ayırın. Buğdaylar iyice pişmiş duruma gelince suyu da koyulaşır. Tahta kaşık veya çırpma teli ile karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin; soğanları iyice renk alıncaya kadar kavurun ve kaynayan buğdayın içine karıştırın. Etleri ilave edin[img]http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif[/img] tuz ve biberi ekleyin. İyice karıştırıp hazır hale getirin.

Kebabı yapmak için:

500 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz karabiber
2 yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı:

Önce tereyağını tencerede eritin[img]http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif[/img]soğanları ekleyip rengi pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etini ilave edin. 3-4 dakika beraber karıştırıp salçayı ekleyin. İyice karıştırın ve su ilave edip tencerenin kapağını kapatın; 30 dakika ağır ateşte pişirin. Etlerin pişmesine yakın domates[img]http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif[/img] yeşil biber[img]http://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif[/img] tuz ve karabiberi ekleyin. 4-5 dakika beraber kaynatıp ocaktan alın. Servis yaparken geniş bakır veya gümüş kaba ilk önce keşkeği doldurun. Üzerine kuşbaşı etleri döküp biraz da sosundan keşkeğin üzerine gezdirin. Sıcak servis edin. Arzuya göre tavuklu ve hindili keşkek de yapabilirsiniz.


[size=12][color:0efb=darkorange]Afiyet Olsun[/color][/size][/font][/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



Keşkek Kebabı netten... Empty
MesajKonu: Geri: Keşkek Kebabı netten...   Keşkek Kebabı netten... EmptyPerş. Nis. 29 2010, 02:54

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tebessüm
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
tebessüm



başarı
başarı:
Keşkek Kebabı netten... Imgleft2/2Keşkek Kebabı netten... Emptybarbleue  (2/2)

Keşkek Kebabı netten... Empty
MesajKonu: Geri: Keşkek Kebabı netten...   Keşkek Kebabı netten... EmptyPerş. Nis. 29 2010, 23:19

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Keşkek Kebabı netten...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kazan kebabı[ urfanın patlıcan kebabı ]
» Bahçıvan Kebabı
» İslim Kebabı
» Bahar kebabi
» Yufkalı saç kebabı...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: köfte cesıtleri-
Buraya geçin: