KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 mercimek ezme çorbası

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
çisil18
SADIK ÜYE
SADIK ÜYE
çisil18



mercimek ezme çorbası Empty
MesajKonu: mercimek ezme çorbası   mercimek ezme çorbası EmptySalı Ekim 20 2009, 04:12

[b]Malzeme :[/b]

250 gram kırmızı mercimek
2 orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin yağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı et suyu
2 dilim ince doğranmış ekmek
Bir tutam tuz ve karabiber.

[url=http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/mercimeklibulgurcorbasidj8.jpg][img(400,300)]http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/mercimeklibulgurcorbasidj8.jpg[/img][/url]

[b]Yapılışı :[/b]

Kırmızı mercimekleri içinde taş ve diğer çöpleri
tama­men çıkana kadar ayıkladıktan sonra, berrak bir su çıkana kadar
yıkayın. Bir kap içinde ince ince çentilmiş soğanları bir çorba kaşığı
yağ ile hafif pembe bir renk alana kadar kavurun. Soğanlar istenilen
kıvama gelince buna yıkandık­tan sonra süzülmüş kırmızı mercimeği et
suyu (yoksa sade su) ve tuzunu da koyarak kaynamaya bırakın. Öte yandan
bir tavaya geriye kalan yağın bir kısmını koyup bir kaşık unu bunda
kahverengi bir renk alana kadar kavurun, Kırmı­zı mercimekler yeteri
kadar kaynayıp ezik bir haî alınca bu kavrulmuş unu tencereye ağır ağır
ve karıştırarak boşal­tın. Bir süre karıştırmak hem unun topak
olmasını, hem de dibine oturmasını önler. Un tamamen yedirilince beş
daki­ka da böyle kaynatın ve çorbayı ateşten* indirin, kalın tel bir
süzgeçten geçirdikten sonra bir kere daha kaynatın. Çorba pişince,
servis yapmadan evvel iki dilim ekmeğin kenarlarını çıkarın ve küçük
kareler halinde doğrayıp geriye kalan yağda iyice kızartın. Servis
yapılırken bu kızarmış ekmekleri de masaya getirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Aynurr
MODERATOR
MODERATOR
Aynurr



başarı
başarı:
mercimek ezme çorbası Imgleft2/2mercimek ezme çorbası Emptybarbleue  (2/2)

mercimek ezme çorbası Empty
MesajKonu: Geri: mercimek ezme çorbası   mercimek ezme çorbası EmptyPerş. Ekim 22 2009, 07:57

bu çorbayı çoçuklarım çok sever,emeğine sağlık arkadaşım...teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mutfaksenin.blogcu.com
Misafir
Misafir
Anonymous



mercimek ezme çorbası Empty
MesajKonu: Geri: mercimek ezme çorbası   mercimek ezme çorbası EmptyPerş. Nis. 29 2010, 17:39

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
mercimek ezme çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yeşil Mercimek Çorbası
» Yesil Mercimek Çorbası
» Ispanak Köklü Yeşil Mercimek Çorbası (Ispanak Başı)
» acılı ezme
» Kış Çorbası ...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: corba cesıtleri-
Buraya geçin: