KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 balkabaklı baklava

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



balkabaklı baklava Empty
MesajKonu: balkabaklı baklava   balkabaklı baklava EmptySalı Nis. 27 2010, 04:40

[img].org/tarif_resim/hamur_isi_tatli/balkabakli_baklava_tarifi.jpg[/img][font:7710=Arial][b]Malzemeler:[/b][/font]" target="_blank" rel="nofollow">http://www.e-yemek.org/tarif_resim/hamur_isi_tatli/balkabakli_baklava_tarifi.jpg[/img][font:7710=Arial][b]Malzemeler:[/b][/font]
[size=12]1 kg un
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardagi ilik su
1 çay kasigi tuz
2 çorba kasigi dövülmüs antepfistigi
1 kg balkabagi
2 su bardagi tozseker
Birer tutam karanfil ve zencefil
200 gram tereyag
[b]Açmak için: [/b]
Nisasta
[b]Serbeti için: [/b]
2 su bardagi tozseker
2 su bardagi su
Yarim limonun suyu[/size]
[b]TARIFI[/b][b]:[/b]
[size=12][font:7710=Helvetica]Serbeti hazirlamak için tozseker ve suyu kaynatin. Ocaktan alip, limon suyunu ilave edin. Daha sonra sogumaya birakin. Ayiklayip dilimlediginiz balkabagini tozsekerle birlikte yumusayana dek pisirin. Zencefil ve karanfili ekleyip, ezerek püre yapin. Ayri bir yerde unu eleyin. Yumurta, tuz ve ilik suyu ekleyip yogurun ve hamur yapin. Hamurdan 30 adet beze koparin. Her birini pasta tabagi büyüklügünde açin. 15 adet yufkayi aralarina eritilip sogutulmus tereyagi sürerek üst üste dizin. Hepsini birden nisasta ile açin. Yaglanmis tepsiye serin. Üzerine dövülmüs antepfistigi serpin. Kabak püresini de üzerine yayin. Diger hamurlara da ayni islemi uygulayin. Hazirladiginiz yufkalari kabak püresi yayilmis yufkalarin üzerine yayin. Baklava dilimi seklinde kesin. Kalan tereyagini üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana dek pisirin. Firindan aldiktan sonra üzerine soguk serbet gezdirin. En az 4 saat dinlendirerek servis yapin.[/font][/size]
__________________
[url=http://netten alıntıdır.][font:7710=Comic Sans MS][size=21][color:7710=blue]netten alıntıdır.[/color][/size][/font] [/url]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
balkabaklı baklava
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» balkabaklı baklava
» balkabaklı tatlı
» BALKABAKLI KUBBE PASTA
» baklava....
» kaymaklı baklava

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: