KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 kaymaklı baklava

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
kaymaklı baklava Imgleft2/2kaymaklı baklava Emptybarbleue  (2/2)

kaymaklı baklava Empty
MesajKonu: kaymaklı baklava   kaymaklı baklava EmptySalı Ara. 29 2009, 04:56

[url=https://servimg.com/view/11766117/751][img]https://i.servimg.com/u/f76/11/76/61/17/baklav10.jpg[/img][/url]

[i][b]Kaymaklı Baklava

Malzemeler:
2 yumurta
½ paket margarin (oda ısısında erimiş)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
3 yemek kaşığı kaymak
1 avuç nişasta
alabildiği kadar un.

Şerbet:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
½ limonun suyu

Baklavanın üzerine konulacak yağ:
1 paket (500 gr) margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ ve
250 gr tereyağ
(Bu yağ karışımı eridikten sonra baklavanın üzerine serpilir. Yağı kızdırmaya gerek yoktur)


Yapılışı:
Hamurun yoğrulacağı kaba; yumurta, margarin, yoğurt, kaymak ve nişasta konur.
Avuç içimizde kabartma tozu sirke ile eritildikten sonra, kaptaki malzemeye eklenerek, hepsi birbirine karıştırılır.
Bu karışımın üzerine alabildiğince un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamurdan 60 adet, ceviz büyüklüğünde hamur topu elde edilebilmelidir.
Ceviz büyüklüğündeki hamur toplarının her biri, merdane yardımıyla ve nişasta serpilerek 10-15 cm çapında açılır. Açılan hamurların sayısı 10’u bulduğunda her birinin arasına nişasta serpilerek üst üste konur ve topluca bir tepsi büyüklüğünde açılır.
Bu onlu grup tepsiye serilir ve üzerine ceviz serpilir.Bu şekilde 6 hamur katmanı arasında 5 kez ceviz serpilmiş olur.
Baklava dilimlenir ve üzerine eritilmiş yağ karışımı gezdirilir.
Ağır ateşte (175’ C ) üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ilık şerbet, ılık baklavanın üzerine dökülür.[/b][/i]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
Misafir
Misafir
Anonymous



kaymaklı baklava Empty
MesajKonu: Geri: kaymaklı baklava   kaymaklı baklava EmptyÇarş. Nis. 28 2010, 02:55

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
kaymaklı baklava
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» balkabaklı baklava
» muhallebili baklava
» baklava....
» meyveli baklava
» balkabaklı baklava

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: kek,pasta ve tatlılar-
Buraya geçin: