KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nesko
SUPER MODERATOR
SUPER MODERATOR
nesko



başarı
başarı:
Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli  Imgleft2/2Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli  Emptybarbleue  (2/2)

Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli  Empty
MesajKonu: Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli    Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli  EmptyÇarş. Eyl. 01 2010, 10:27

Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli

[img]http://3.bp.blogspot.com/_AYuuFU8_-pY/STdzGZRsroI/AAAAAAAABwU/xTgZbXEm9UU/s320/Cabuk+Tursu2.jpg[/img]


Malzemeler:

- 1 kg. üçburun biberi (Balıkkesir biberi de denen, ince kabuklu, alt kısmı sivri değil, üç parça halinde küt burunlu, bir çeşit çarliston biber.)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 10-12 adet sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı: Yağ, sirke, su ve tuz yayvan bir tencereye konularak kaynatılır. Yıkanarak sap ve tohum yatakları alınan biberler 5-6'lı gruplar halinde kaynayan karışıma atılır. Ara-sıra maşa ile biberlerin üstlerine bastırılarak içlerine kadar karışımın tesir etmesi sağlanır. Biberlerin renkleri yeşilden sarıya dönene dek kaynatılarak bir borcama alınır. Tüm biberlere aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine ayıklanmış maydanozlar serpiştirilir. Hala kaynamakta olan (ve suyu bayağı azalmış olan) karışımın içerisine halka halka doğranmış sarımsaklar atılarak 2-3 dakika daha kaynatılır ve suyu ile beraber biberlerin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. İnanın yazması, yapmasından daha uzun sürdü, yapımı ile lezzeti arasında ters orantı olan harika bir lezzet...

ALINTI


[img]http://3.bp.blogspot.com/_AYuuFU8_-pY/STdy08k6SvI/AAAAAAAABwE/i7_qbhJUCNQ/s320/Cabuk+Tursu1.jpg[/img]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Denenmiş tek kelimeyle harika turşu yapımı...
» TURŞU SUYU NASIL HAZIRLANIR
» Neden Çabuk Büyümek İstedik ..!!!
» ÇUBUKLU TURŞUCULARDAN İYİ TURŞU YAPMANIN PÜF NOKTALARI
» Saçlarınızın Sağlıklı ve Çabuk Uzaması İçin ...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: turşu tarifleri-
Buraya geçin: