KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 somonlu kebap yapılışıyla

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
somonlu kebap yapılışıyla Imgleft2/2somonlu kebap yapılışıyla Emptybarbleue  (2/2)

somonlu kebap yapılışıyla Empty
MesajKonu: somonlu kebap yapılışıyla   somonlu kebap yapılışıyla EmptyC.tesi Ara. 18 2010, 08:21



Somon genelikle her mevsim bulunması kolay bir balık olduğundan ve değişik marine sosları ile değişik lezzetler yakalanabildiğinden sıkça tercih edilen bir balık. Bu tarif de oldukça pratik ve lezzetli. Mutfakta çok vakit harcamadan şık bir balık yemeği hazırlamak için birebir. Yanına limon suyu ve zeytinyağı koyacağınız yeşillik salatası ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Salataya ekleyeceğiniz çok azıcık nar ekşisi, somonun yanına oldukça yakışacaktır.

Malzemeler :

- 500 gr derisi ve kılçıkları temizlenmiş kuşbaşı kesilmiş somon
- 3-4 kabak
- cherry domates
- zeytinyağı
- yarım limon suyu
- 2-3 diş sarımsak
- tuz, karabiber

Bu tarifin en önemli özelliği somonu marine edeceğimiz sos. Genişçe ve derince bir kaba dilediğiniz kadar zeytinyağı, yarım limonun suyunu, küçük küçük doğranmış sarımsak ile tuzu ve karabiberi koyup karıştırıyoruz. Kuşbaşı doğranmış somonları bu sosla karıştırıp, 1 saat marine olması için bekletiyoruz. Başka bir tarafta kabakları soyup küp küp doğruyoruz, cherry domatesleri ise ikiye bölüyoruz. Küçük çöp şişlere kabak, cherry domates ve marine edilmiş somonları diziyoruz. Bu ölçülereden yaklaşık 12 - 14 adet çöp şiş çıkıyor. Daha sonra bu şişleri daha önceden yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine diziyoruz. Marine sosundan artanı dizdiğimiz şişlerin üzerine gezdiriyoruz. Şişleri yaklaşık 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Smile

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
 
somonlu kebap yapılışıyla
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» patatesli kebap
» patlıcan kebap
» hamurlu kebap
» defneli kebap
» fırında köfte kebap

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: tavuk ve balık cesıtleri-
Buraya geçin: