[b]Renklİ Patates Salatasi[/b] [center]
[url=http://img1.blogcu.com/images/e/m/e/emelinmutfagi/4-renkli-salata1.jpg][font:d2a8=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][img(438,320)]
http://img1.blogcu.com/images/e/m/e/emelinmutfagi/4-renkli-salata1.jpg[/img][/font][/url][url=http://img1.blogcu.com/images/e/m/e/emelinmutfagi/4-renkli-salata2.jpg][img(438,320)]
http://img1.blogcu.com/images/e/m/e/emelinmutfagi/4-renkli-salata2.jpg[/img][/url] [b][size=21][color:d2a8=#ff0000]** RENKLİ PATATES SALATASI **[/color][/size][/b][/center]
[b][size=16][color:d2a8=#ff0000]MALZEMELER:[/color][/size][/b]
[size=16][color:d2a8=#000000]8 adet iri patates[/color][/size]
[size=16][color:d2a8=#ff0000][u]Kırmızı renk için :[/u][/color] 2 adet domates[/size]
[size=16][color:d2a8=#ffcc33][u]Sarı renk için:[/u] [/color]1 küçük kutu konserve mısır[/size]
[size=16][color:d2a8=#009900][u]Yeşil renk için:[/u] [/color]5 adet taze soğan ; 5 yaprak marul ; yarım demet maydanoz ; yarım demet dereotu [/size]
[size=16][color:d2a8=#ff6600][u]Turuncu renk için :[/u] [/color]4 adet iri havuç[/size]
[size=16][color:d2a8=#663366][u]Mor renk için :[/u] [/color]1 adet küçük mor lahana[/size]
[size=16]Ayrıca zeytinyağı ; limon suyu ; tuz ; karabiber ; pulbiber[/size]
[b][size=16][color:d2a8=#ff0000]YAPILIŞI:[/color][/size][/b]
[size=16][color:d2a8=#000000]8 tane patatesi haşlayın, soyun. [/color][/size]
[size=16]4 tane ayrı ayrı kap hazırlayın.[/size]
[size=16]Birine 4 tane patatesi , birine 2 tane patatesi , öbürüne 2 tane patatesi ve diğerinede kalan 2 tane patatesi ezin ( yada rendeleyin ).[/size]
[size=16][color:d2a8=#ff0000][u]Kırmızı renk için :[/u][/color] 2 adet domatesi minik küp şeklinde doğrayın ve tuzlayın.[/size]
[size=16][color:d2a8=#ffcc33][u]Sarı renk için :[/u][/color] [/size][size=16]4 tane ezdiğiniz patatese mısır, 2 kaşık zeytinyağı , 2 kaşık limon suyu , tuz , karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.[/size]
[size=16][color:d2a8=#009900][u]Yeşil renk için : [/u][/color]Tüm yeşillikleri yıkayın, kurutun ve minik doğrayın. Ezilen 2 tane patatese bu yeşillikleri ilave edin. Tıpkı sarı renkte olduğu gibi 2 kaşık zeytinyağı , 2 kaşık limon suyu , tuz , karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.[/size]
[size=16][color:d2a8=#ff6600][u]Turuncu renk için : [/u][/color]4 adet havucu rendeleyin ve 2 kaşık zeytinyağında soteleyin. Soğuduktan sonra, diğer 2 tane ezilmiş olan patatese bu havuçları ilave edin. Diğer renklerde olduğu gibi bunada 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber katıp; karıştırın.[/size]
[size=16][color:d2a8=#993399][u]Mor renk için : [/u][/color]Mor lahanayı rendeleyin yada ince kıyın. Kalan 2 ezilmiş patatese ilave edin. Bunada diğerleri gibi 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip ; karıştırın.[/size]
[size=16][u]Sıra geldi yerleştirmeye :[/u] Bunun için ; kek kalıbınıza streç film döşeyin.[/size]
[size=16]İlk önce, doğradığınız domatesleri ( kırmızı renk ) döşeyin.[/size]
[size=16]Onun üzerine, mısırlı patatesleri ( sarı renk ) döşeyin.[/size]
[size=16]Onun üzerine, yeşillik olan patatesleri ( yeşil renk ) döşeyin.[/size]
[size=16]Onun üzerine , havuçlu patatesleri ( turuncu renk ) döşeyin.[/size]
[size=16]Son olarakta , mor lahanalı patatesleri ( mor renk ) döşeyin.[/size]
[size=16]Salatanızı 2 saat buzdolabında bekletin.[/size]
[size=16]2 saat sonunda dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirin.[/size]
[size=16]Muhteşem salatanızı dilimleyip, servis edebilirsiniz.[/size]
[size=16]Salatamızın tüm işlemleri böylece tamamlanmış oldu. Biraz uzun ve karışık gibi görünüyor ama aslında çok basit. Ben daha iyi anlaşılsın diye detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. [/size]
[size=16]AFİYETLER OLSUN.[/size]