KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz :
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Kadınbudu Köfte

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ZeHR@
prenses
prenses
ZeHR@



başarı
başarı:
Kadınbudu Köfte Imgleft2/2Kadınbudu Köfte Emptybarbleue  (2/2)

Kadınbudu Köfte Empty
MesajKonu: Kadınbudu Köfte   Kadınbudu Köfte EmptyÇarş. Ekim 14 2009, 08:07

[img]http://www.defneyapragi.com/Dosyalar/Resim/kad%C4%B1n_budu.jpg[/img]
[b]MALZEMELER
500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
50 gr PİRİNÇ
3 adet
YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
1/2
demet MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMA
YAĞI
UN

HAZIRLANIŞI
Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik
olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine
kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir
yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve
ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan
250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan
melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve
ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ).
Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una
bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice
çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una
batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar
kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı
olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika
kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla
limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.[/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://zehra79.blogcu.com/
Misafir
Misafir
Anonymous



Kadınbudu Köfte Empty
MesajKonu: Geri: Kadınbudu Köfte   Kadınbudu Köfte EmptyPerş. Nis. 29 2010, 02:57

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kadınbudu Köfte
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kadınbudu Köfte
» sandal köfte
» Enginarlı Köfte
» Fırında Köfte
» Mercimekli Köfte

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: köfte cesıtleri-
Buraya geçin: