KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 GÜVEÇ PATLICAN

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



GÜVEÇ PATLICAN Empty
MesajKonu: GÜVEÇ PATLICAN   GÜVEÇ PATLICAN EmptyPaz Kas. 01 2009, 10:08

[table:9d54 cellSpacing=0 cellPadding=0 align=center][tr][td:9d54 colSpan=2]

[/td][/tr][tr][td:9d54 class=leftside vAlign=top width=600 noWrap]
























[url=http://img03.blogcu.com/images/i/l/k/ilkaymutfakta/27082009817_1252451032.jpg][color:9d54=#336699][img(563px,450px)]http://img03.blogcu.com/images/i/l/k/ilkaymutfakta/27082009817_1252451032.jpg[/img][/color][/url]

[font:9d54=comic sans ms,sans-serif][size=25]Blogları gezerken rastladım.Görüntüsü harikaydı,tadı da öyle oldu,

MALZEMELER
1 kilo patlıcan
500 gram kuşbaşı et
3 adet orta boy patates
2 kuru soğan
4 adet yeşilbiber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçasıTuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur, boydan 3 e enden 4 parçaya ayrılır, yani parmak gibi olacak şekilde veya arzu ettiğiniz bir şekilde bu şekilde yağ içmedikleri için böyle kesilmesini tavsiye ederim tuzlayıp 15 -20 dakika bekletip acı suyunun çıkması sağlanır. Yıkanıp kurulanır, sıvı yağda önce küp şeklinde kesilen patatesler kızartılır, arkadan patlıcanlar kızartılır .Kuşbaşı et tencereye konup ateşte suyu çektirilir, üzerine sıvıyağ konup kavrulur yemeklik doğranan soğanlarda koyulur iyice kavrulur 2 adet yeşilbiber doğranır 1 yemek kaşığı salça doğradığımız bir adet domates ) koyulur suyunu çekince tuzu,karabiberi, pulbiberi ilave edilir , 1 su bardağı sıcak su katılıp, hepsi harmanlanır, bir taşım kaynar ve küçük güveçlere taksim edilir, üzerlerine domates ve biberleri dizip fırında üzerleri hafif kızarana kadar tutulur ve sıcak ikram edilir [/size][/font].
[/td][/tr][/table]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Misafir
Misafir
Anonymous



GÜVEÇ PATLICAN Empty
MesajKonu: Geri: GÜVEÇ PATLICAN   GÜVEÇ PATLICAN EmptyPerş. Nis. 29 2010, 02:47

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
GÜVEÇ PATLICAN
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mantarlı Tavuk Güveç ...
» Sebzeli Güveç Tarifi
» Sebzeli Kuzu Güveç
» Amerikan Usulü Pirinçli Güveç
» İspanya Mutfağı - Bari Usulü Katli Güvec

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: sebze yemekleri-
Buraya geçin: