KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 Sebzeli Güveç Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ZeHR@
prenses
prenses
ZeHR@



başarı
başarı:
Sebzeli Güveç Tarifi Imgleft2/2Sebzeli Güveç Tarifi Emptybarbleue  (2/2)

Sebzeli Güveç Tarifi Empty
MesajKonu: Sebzeli Güveç Tarifi   Sebzeli Güveç Tarifi EmptySalı Ekim 13 2009, 16:10

[color:fef0=red][b][img(450,600)]http://www.nefisyemektarifleri.com/wp-content/uploads/2009/09/sebzeli-g%C3%BCve%C3%A76.JPG[/img][/b][/color]
[color:fef0=red][b][b]Malzemeler[/b]
2 adet patlıcan
2 adet patates
500 gr
dana eti
500 gr taze fasulye
10 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
2 adet domates
5 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı
salça
karabiber, pul biber, tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ[/b][/color]
[color:fef0=red][b][b]Hazırlanışı[/b]
Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına
yerleştirin. Üzerine sırası ile soğan ( arpacık soğanları doğramadan bütün bir
şekilde), fasulye, patates, patlıcan, sarımsak, biber ve en üstede kabukları
soyulmuş domatesi doğrayarak koyun. Bir kasenin içerine sıvı yağ, salça,
baharatlar,tuz ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırarak güvecin üzerine
gezdirin. Kapağını kapatarak pişirme aşamasına geçin.[/b][/color]
[color:fef0=red][b]Güveci eğer evde pişirecekseniz elektrikli ocağınız varsa güveç daha güzel
olur güvecin dibi tutmaz. Ben elektrikli ocakta pişirmeyi tercih ediyorum yemek
kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık derecesinde çalıştırın ve o şekilde
pişirin.[/b][/color]
[color:fef0=red][b]Eğer gazlı ocakta pişirecekseniz güvecinizin dibi tutmasın diye en küçük
ocakta kısık ayarda pişirin. Eğer evinizde varsa altına kalın bir metal parça
koyabilirsiniz. Ben tost makinesinin sökülen demir parçasını kullanıyordum.
Güvecimin tabanı ince olduğu için dibi tutuyordu.[/b][/color]
[color:fef0=red][b]Diğer bir seçenek ise elektrikli fırında pişirmek. Oldukça uzun süre alan bir
yöntem. Eğer bu şekilde pişirecekseniz ilk olarak güvecinizi gazlı ocakta
kaynatın daha sonra fırına sürün.[/b][/color]
[color:fef0=red][b]Eğer evde sobanız varsa onun üzerinde çok daha rahat pişirebilirsiniz.[/b][/color]
[color:fef0=red][b]Son olarak da mahallenizde ekmek fırınında pişirebilirsiniz. Tabii ki onun
lezzeti çok daha başka olur.[/b][/color]
[color:fef0=red][b]Afiyet olsun..[/b][/color]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://zehra79.blogcu.com/
Misafir
Misafir
Anonymous



Sebzeli Güveç Tarifi Empty
MesajKonu: Geri: Sebzeli Güveç Tarifi   Sebzeli Güveç Tarifi EmptyPerş. Nis. 29 2010, 02:48

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sebzeli Güveç Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sebzeli Kuzu Güveç
» GÜVEÇ PATLICAN
» Mantarlı Tavuk Güveç ...
» Amerikan Usulü Pirinçli Güveç
» İspanya Mutfağı - Bari Usulü Katli Güvec

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: sebze yemekleri-
Buraya geçin: