KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
OOO KİMLER GELMİŞ

Lütfen Giriş Yapınız,Yada Üye Olunuz!
Umarız Forumumuzda İyi vakit geçirirsiniz...
KADININ GÖZ NURU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KADININ GÖZ NURU

         KADININ EL EMEĞİ GÖZNURU PAYLAŞIM FORUMU .HOŞGELDİNİZ :
En son ziyaretiniz : Çarş. Ara. 31 1969
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  iletişimiletişim  

 

 KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:)

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Dilruba42
AZiMLi ÜYE
AZiMLi ÜYE
avatar



başarı
başarı:
KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:) Imgleft2/2KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:) Emptybarbleue  (2/2)

KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:) Empty
MesajKonu: KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:)   KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:) EmptySalı Ekim 13 2009, 21:59

[table:2eec id=table3 style="BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=740 border=1][tr][td:2eec style="BORDER-RIGHT: medium none; BORDER-TOP: medium none; BORDER-LEFT: medium none; TEXT-INDENT: 60px; BORDER-BOTTOM: medium none"][b][font:2eec=Comic Sans MS][size=9][color:2eec=#006699]ETLİ EKMEK[/color][/size][/font][/b]
[/td][td:2eec style="BORDER-RIGHT: medium none; BORDER-TOP: medium none; BORDER-LEFT: medium none; BORDER-BOTTOM: medium none" width=238 rowSpan=5][center][font:2eec=Verdana][color:2eec=#000099][font:2eec=Times New Roman][img(200,276)]http://www.konya.pol.tr/konya/kentrehberi/etliekmek.jpg[/img][/font][/color][/font][/center]
[/td][/tr][tr][td:2eec style="BORDER-RIGHT: medium none; BORDER-TOP: medium none; BORDER-LEFT: medium none; TEXT-INDENT: 30px; BORDER-BOTTOM: medium none; TEXT-ALIGN: justify"][font:2eec=Verdana][color:2eec=#006699]Konya'da bundan 60-70 yıl önce çarşıda katıkçı dükkanları ile tek tük aşçı dükkanı ve lokanta ile bol miktarda kebapçı dükkanı bulunuyor idi. Bu kebapçı dükkanları genellikle bugün Kebapçılar içi denilen yerde toplanmışlardı. Çarşı esnafı; lokanta yemeklerinden ziyade kebapçı dükkanlarında speciallerle karın doyururdu. Çünkü lokantalardaki sulu yemeklerin en iyilerini evlerinde yiyebilirlerdi.[/color][/font][/td][/tr][tr][td:2eec style="BORDER-RIGHT: medium none; BORDER-TOP: medium none; BORDER-LEFT: medium none; TEXT-INDENT: 30px; BORDER-BOTTOM: medium none; TEXT-ALIGN: justify"][font:2eec=Verdana][color:2eec=#006699]Etli ekmek, kuşbaşı köfte satılan kebapçı dükkanlarında hazırlanırdı. Bugün olduğu gibi hazırlanıp pişirilen yerde yenmezdi. Etliekmeğin içi dükkanda hazırlanır, çıraklar tarafından muhtelif yerlerde bulunan etliekmek fırınlarında pişirilir, dükkanda bekleyen müşterilere sunulurdu. Bu etliekmek fırınlarından bazıları Mahkeme Hamamı, Kayıklı Kahve ve Kunduracılar içinde bulunuyorlardı. [/color][/font][/td][/tr][tr][td:2eec style="BORDER-RIGHT: medium none; BORDER-TOP: medium none; BORDER-LEFT: medium none; TEXT-INDENT: 30px; BORDER-BOTTOM: medium none; TEXT-ALIGN: justify"][font:2eec=Verdana][color:2eec=#006699][img(96,72)]http://www.konya.pol.tr/konya/kentrehberi/etliekmek4.jpg[/img]Lokantalarda hazırlanan etliekmek içleri ise; kasaplardan gövde olarak gelen koyun etleri kalfalar tarafından parçalanırdı. Buna o günün deyimiyle et bozmak denilirdi. Her kebapçı dükkanının iş kapasitesine göre 10 ile 30 gövde arasında et gelebilirdi. Etler tezgahlar üzerine yatırılır, parçalama bıçaklarıyla ayrılır; kuşbaşılıklar, köftelikler ayrı bir tarafa konulur, etlerin sinirleri ayrılır ve etliekmek için ayrılan parçalar yarım metre boyundaki bir çift bıçakla kıyılırdı. [/color][/font][/td][/tr][tr][td:2eec style="BORDER-RIGHT: medium none; BORDER-TOP: medium none; BORDER-LEFT: medium none; TEXT-INDENT: 30px; BORDER-BOTTOM: medium none; TEXT-ALIGN: justify"][font:2eec=Verdana][color:2eec=#006699][img(177,113)]http://www.konya.pol.tr/konya/kentrehberi/etliekmekfırın.jpg[/img]Sebzeler de aynı şekilde doğranarak kıyılmış ete karıştırılırdı. Et hiç bir zaman makine ile çekilmezdi. Köfte etlerinde bile bıçak kullanılırdı. Bunun için hazırlanan bu içlere bıçakarası denilmiştir.Normal etliekmeklerde 60 gr kıyma, 100 gr sebze (soğan, domates, biber) kullanılır. Bol etli isteyenlere ise 120 gr et, 100 gr sebze kullanılır. Onun için bu tip etliekmekler için bol deyimi kullanılırdı.[/color][/font][/td][/tr][/table]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
sirinadmin
ADMINISTRATOR
ADMINISTRATOR
sirinadmin



başarı
başarı:
KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:) Imgleft2/2KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:) Emptybarbleue  (2/2)

KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:) Empty
MesajKonu: Geri: KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:)   KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:) EmptySalı Ekim 13 2009, 22:29

[b]emegıne saglık canım[/b]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://minikkelebekler.yetkin-forum.com
 
KONYANIN MEŞHUR ETLİEKMEĞİ:)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KONYANIN MEŞHUR BAMYA ÇORBASI
» KONYANIN MEŞHUR SAC ARASI TATLISI
» KONYANIN MEŞHUR FIRIN KEBABI...
» meşhur çubuk turşusu tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADININ GÖZ NURU :: Yemek Tarifleri :: yöresel yemekler-
Buraya geçin: